Kemi

Beregn prøvens indhold af KIO3 i w/w% og mol/L

11. december 2012 af sira (Slettet) - Niveau: C-niveau

En prøve undersøges for indholdet af KIO3. 5,00 ml afpipetteres og reagerer med overskud af KI. Den dannede I2 titreres med 32,74 ml 0,1009 M Na2S2O3:

IO3- + 5 I- 6H+→ 3 I2 + 3 H2O

I2 + 2S2O32-→ 2 I- + S4O62-

a) Beregn prøvens indhold af KIOi w/w%?  

b) Beregn prøvens indhold af KIO3i mol/L?

 

Tak for hjælen på forhånd :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af Heptan

Stofmængden af thiosulfat ækvivalerer det seksdobbelte af stofmængden af iodat. Vi har altså at

n(IO_3^-)=\frac{1}{6}\cdot 32,74\cdot 10^{-3}\cdot 0,1009\ \textup{mol}

Heraf kan stofmængdekoncentrationen beregnes:

c(IO_3^-)=\frac{n(IO_3^-)}{5,00\cdot 10^{-3}}\ \textup{M}

Masseprocenten kan tilsvarende beregnes ved:

m-\%(KIO_3)=n(IO_3^-) \cdot M(KIO_3) \cdot \frac{1}{m_{(pr\o ve)}}\cdot 100\ \%


Skriv et svar til: Beregn prøvens indhold af KIO3 i w/w% og mol/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.