Matematik

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3

17. december 2012 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studerende!
Jeg har en opgave der lyder:

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er 2x.

a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassen overflade udtrykt ved x.
 

Nogle forslag til hvordan jeg kan isolere "h" og derefter finde kassens overflade? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. december 2012 af hbhans (Slettet)

Rumfang = bundareal·højde = x·2x·h = 125 dvs. h=125/(2x2)

Overflade = bundareal + 2·endeareal + 2·sideareal  (fx er endearealet x·h)

 


Skriv et svar til: En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.