Kemi

kemisk beregning

20. december 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.dk

Jeg skal som sidste led i en aflevering besvare denne opgave. Kan I hjælpe?

"Vis ved beregning, at 20 g Cl- per L havvand svarer til en masse% af NaCl på ca. 3.5% som
angivet i teoriafsnittet."


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2012 af mathon

 

      densiteten af 3,5 masse% NaCl-opløsning  er 1041 g/L

      den molære koncentration af 3,5 masse% NaCl-opløsning
      er

              
                                         c(NaCl) = 0,035 • d/M = 0,035 • (1041 g/L) / (58,43 g/mol) = 0,6236 M

   svarende til
                                         c(Cl) = 0,6066 • (0,6236 M) = 0,3783 M
   ækvivalerende
                                         m/V = (0,3783 mol/L) • (35,453 g/mol) = 13,4 g Cl per liter

 

...............

     M(NaCl) = (22,990+35,453) g/L = 58,43 g/mol

    hvoraf 35,453 g er chlor
    altså en Chlor-procent på
                                                       35,453 / 58,43 = 0,6066 = 60,66%
                                                              


Skriv et svar til: kemisk beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.