Kemi

Braggs lov og enhedscelle

09. januar 2013 af papercut (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Det er så længe jeg har lavet sådan en her opgave at jeg simpelhen ikke kan huske det

Braggs: n*λ=2d*Sin(thetta)

Jeg har Thetta til at være 21.00

og jeg har λ til at være 1.34 Å

Crystal lattice : 200

___

Hvordan er det nu igen at man finder Kantlængden på enhedscelle?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2013 af mathon

 

                     ...hvilket stof drejer det sig om - NaCl?

                   


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af mathon

hvis NaCl

                             d = (M / (2 • ρ • NA)1/3

                             d = ((0,0585 kg/mol) / (2 • (2160 kg/m3) • NA)1/3 = 2,82254·10-10 m = 0,28 nm

                                      


Svar #3
09. januar 2013 af papercut (Slettet)

det drejer om et imaginary stof AB som har CsCl struktur (opbygget af A+ og B- Ioner)

Det er nemt nok at bruge densiteten til at finde kantlængden, men jeg skal finde kantlængden udfra informationerne i mit første post


Skriv et svar til: Braggs lov og enhedscelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.