Fysik

Potentielle energi go kinetiske energi for svingende systemer

09. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Hvordan er den kinetiske og potentielle energi givet for svingenede systemer. 

 Systemet svarer til en fjeder sat til en masse, hvor en kraft er sat ind til at kunne få den til at bevæge sig, hvor den bevæger sig med en hastighed.

 

F = m * a

 

Hvordan kommer man  frem til et udtryk for potentielle energi og kinetiske energi. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2013 af peter lind

Kinetisk energi er altid ½m*v2.

Potentiel energi kan findes som ∫k*xdx = ½kx2


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den kinetiske energi er fortsat (1/2)mv2 . Den potentielle fjederenergi vil være (1/2)kx2 , hvor x er fjederens forskydning fra ligevægtsstillingen. Hvis den ophængte masse også ændrer højde over jordoverfladen, skal man desuden også betragte gravitationel potentiel energi.


Svar #3
09. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

hvad med ½* 1/k * F^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kraften er jo F = kx, så det resulterer i det samme udtryk.


Svar #5
09. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

F = kx <=> F = 1/J * integrate(vdt) 

hvor j = 1/k

 


Svar #6
09. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

http://www.control.aau.dk/~tom/Model5sem/Mektrans.pdf


Skriv et svar til: Potentielle energi go kinetiske energi for svingende systemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.