Matematik

Parameterfremstilling for plan

14. januar 2013 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: A-niveau
jeg er i gang med at læse om udledningen af parameterfremstilling for planer i rummet. Jeg forstår ikke helt hvorfor man anvender indsludsregelen for at finde stedvektoren til det punkt man skal finde.
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af mathon

planen α
kan
         ud fra et fikspunkt i planen Po(xo,yo,zo) og to med planen parallelle, lineært uafhængige vektorer
         a og b

i koordinatsystemet
                                             {Po,i,j,k} beskrives

                                             α:   {P(x,y,z) | PoP = s·a + t·b}

 

                                             {O,i,j,k} beskrives

                                             α:   {P(x,y,z) | OP = OPo + PoP = OPo + s·a + t·b }
dvs med ligningen
                                             α:   OP = OPo + s·a + t·b
     


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.