Kemi

Et udtryk for styrkekonstanten

17. januar 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når der i opgaven står:

Opskriv et udtryk for styrkekonstanten for følgende syrer:

H3PO4

hvad vil de så have mig til at gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

 

               H3PO4 (aq)   +   H2O (l)   <--->   H2PO4- (aq)   +   H3O+ (aq)

                           [H2PO4- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [H3PO4 (aq)]  =  Ks1 = 2,2 M

 

               H2PO4- (aq)   +   H2O (l)   <--->   HPO42- (aq)   +   H3O+ (aq)

                           [HPO42- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [H2PO4- (aq)]  =  Ks2 = 7,2 M

 

               HPO42- (aq)   +   H2O (l)   <--->   PO43- (aq)   +   H3O+ (aq)

                           [PO43- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [HPO42- (aq)]  =  Ks3 = 12,2 M


Svar #2
17. januar 2013 af Solvejens (Slettet)

# 1

Vil de have mig til at skrive alt det om H3PO4 ? :S

Hvordan har du fundet de 2,2 M, 7,2 M og 12,2 M? Vha. en tabel, eller?


Svar #3
17. januar 2013 af Solvejens (Slettet)

Hvordan finder jeg så et udtryk for styrkekonstanten, KB, for følgende base:   PO43- ??


Svar #4
17. januar 2013 af Solvejens (Slettet)

# 3
Never mind. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2013 af mathon


Skriv et svar til: Et udtryk for styrkekonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.