Kemi

Simpel formel hjælp !!!!

17. januar 2013 af thelight - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et mindre problem som mange herinde nok forstår bedre end mig.

 

Jeg har noget jord hvor jeg skal  % tørhed på, efter at have lagt jorden til tørre et par dage.

 

jeg har formlen der siger

 

% vand =( M vand *100) / M prøve

 

% tørhed = 100 % - % vand.

 

 

mit problem er jeg slet ikke forstår hvordan jeg beregnet % vand så jeg kan gå vider ned til tørhed. hvad er M  og hvad er forskellen på M vand og M prøve??

 

please


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af exutu (Slettet)

Du har en prøve før den er blevet tørret med vægt w(total). Du har en vægt som er vægten helt uden vand, w(tørstof).

Mængden af vand må så være: (w(total)-w(tørstof))/w(total) da w(vand)=w(total)-w(tørstof) og mængden af tørstof må være w(tørstof)/w(total)

 


Svar #2
17. januar 2013 af thelight

ok nu ved jeg det er et dump spørgsmål...men kan den godt starte med at veje mindre end efter den bliver tør?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2013 af exutu (Slettet)

Nej det burde ikke kunne lade sig gøre. Du har en prøve som er tørstof+vand og ved tørring (i varmeskab går jeg udfra) burde vandet forsvinde, og herefter bør der kun være tørstof tilbage. Vand har ikke negativ masse ;)


Skriv et svar til: Simpel formel hjælp !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.