Matematik

En gåde. Vigtig. Skal snart afleveres:

18. januar 2013 af slowfox47 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gåden:

 

Fire mænd sidder i en mine, hvor der kun er ilt i 17 minutter mere. Den eneste vej de kan komme ud, er gennem en mørk og snæver minegang. Mændene er ikke lige hurtige til at kravle. Den hurtigste kan klare turen på 1 minut., mens de øvrige skal bruge henholdsvis 2, 5 og 10 minutter. De kan kun være 2 i minegangen ad gangen, og de har kun en lommelygte(som er nødvendig for at finde ud af minen) Hvordan kommer de alle ud i live?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af NejTilSvampe

a = mand der bruger 1 minut

b = mand der bruger 2 minuter

c =...

d =...

a+b går først, a vender tilbage med lygten, 3 minutter brugt.

c+d går næst, b vender tilbage, 12 minutter brugt.

a+b går sammen igen, 2 minutter brugt.

3 + 12 + 2 = 17 minutter.


Skriv et svar til: En gåde. Vigtig. Skal snart afleveres:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.