Matematik

RumGeometri - tresidet pyramide

20. januar 2013 af malmberg93 (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder således:

En figur viser en tresidet pyramide med punkterne A(0,0,0), B(1,5,1), C(4,-1,0) og D(4,3,6)

Bestem pyramidens rumfang V ved hjælp af fomlen: V=1/3(h*G)
Hvor h er højden (den vinkelrette afstand mellem toppunktet A og grundfladen ACD) og G er arealet af grundfladen.

Jeg har fundet frem til grundfladen. Har også givet et forslag til h, men finder mit resultat en smule... FORKERT 

 

mit bud: 

Har taget retningsvektoren af AB og AC også krydset de to, herefter ganget med en halv = G =10,7

angående h har jeg krydset C med D og prikket  det med AB = h = -110 (numerisk)  

Hjælp :( 

 

Vedhæftet fil: 975015.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

V = (1/3)·h·G = (1/3)·hD·(1/2)·|AC × AB| = (1/6)·|D - Dα|·|AC × AB| =

Du må finde et punkt Dα på planen vha linjens parameterfremstilling, der står retvinklet på planen med det angivne punkt D. Så har du hD = |D - Dα|


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)


Skriv et svar til: RumGeometri - tresidet pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.