Kemi

definition af "ioniseringsgrad"

20. januar 2013 af lollesaft (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der har en simpel forklaring på det ord min bog smider i hovedet på mig? jeg har aldrig før hørt det udtryk og jeg vil være evigt taknemmelig over enhver hjælp på emnet!

 

på forhånd tak :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2013 af mathon

   ioniserings = dissociationsgrad

         decimalbrøkdelen α af ioniserede molekyler eller atomer            0<α≤1


Svar #2
20. januar 2013 af lollesaft (Slettet)

nogen speciel formel til at finde frem til denne "decimalbrøkdelen α" ?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2013 af mathon

     
  eksempel

                                     CH3COOH (aq)   +   H2O (l)   --->   CH3COO- (aq)   +   H3O+ (aq)
   molariteter                 (1-α)•cs                                                 α•cs                      α•cs

 

     den aktuelle
     syrekoncentration
                                                [CH3COOH (aq)] = (1-α)•cs

   til beregning af α
   haves
                           reaktionsbrøken
                                                              [CH3COO- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [CH3COOH (aq)] = Ks
                                   
hvoraf
                                                             (α•cs)2 / ((1-α)•cs) = Ks     0<α<1

    som CASberegnes af
                                                             solve(cs • (x^2 / (1-x)) =10-pKs,x) | x>0 and x<1            med x = α


                
                                     


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2013 af mathon

rettelse
   som CASberegnes af
                                                             solve(cs • (x^2 / (1-x)) =10^(-pKs),x) | x>0 and x<1            med x = α


Skriv et svar til: definition af "ioniseringsgrad"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.