Matematik

den afledte funktion

22. januar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Kan I hjælpe mig med at finde den afledte funktion af f(x)= 3x2 + 2x?

Kan I desuden svare mig på, om det at finde f mærke af x er det samme som at finde den afledte funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

f(x)=6x+2

f ¨ er den afledte funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

f '(x)=6x+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Kulka1 (Slettet)

Hej med dig

Det hedder den afledede funktion og du skal udnytte, at man lader konstanter, man ganger på, stå, samt at x differentieret er lig med 1 slutteligt følgende formel f(x)=xn⇒f'(x)=n*xn-1

Du får da, at

f(x)=3x2+2x ⇒ f'(x)=3*2x+2*1=6x+2

Til dit spørgsmål er svaret: Ja, når du skal bestemme f mærke af x er det den samme som at finde den afledede funktion af x.  


Svar #4
22. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

hvad så når det f.eks. biver mere indviklet?

fx

f(x)=ex+x4

eller

f(x)=√(x)+3

 

er det ikke meningen at man skal tegne dem ind i en graf og så anvnede at f'(x) = lim(delta x → 0) delta y / delta x?


Svar #5
22. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfor forsvinder x'et i 2x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

#4  Man skal så benytte og forstå nogle andre regler til at differentiere en sædvanlig funktion med. 

Her er (ex)' = ex , (x4)' = 4x3, så 

(ex + x4)' = (ex)' + (x4)' = ex + 4x3.

Du kan let differentiere funktionen f ved at lade √(x) = x1/2

#5  Fordi (2x)' = (2x1)' = 1·2x1-1 = 2


Skriv et svar til: den afledte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.