Matematik

Oprettelse af ligning???

22. januar 2013 af sillesen1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej jeg har en opgave her, jeg godt kunne bruge noget hjælp til.

En blomst i en sø i Kina har den egenskab, at den hver dag får en ny blomst. Det vil sige, at der den første dag er en blomst, den næste dag to blomster, den næste dag fire blomster, den næste otte og så fremdeles. Efter 40 dage var søen fuld af blomster. Efter hvor mange dage var søen halvfuld.

Jeg ved at det er på 39. dag at den er halvfuld, men hvordan opstiller jeg en ligning for det?

Hilsen Silvia

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af peter lind

Det behøver du ingen ligning til. Hvis antal blomster fordobles fra dag til dag er det det samme som at sige at den var det halve den foregående dag


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hver dag er antallet af blomster det dobbelte af antallet fra dagen før. Dagen før er antallet derfor det halve af antallet på selve dagen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af 123434 (Slettet)

2#

F.eks

1 dag 1 blomst

2 dag 2 blomster

3 dag 4 blomster

4 dag 8 blomster

Am I right?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er da korrekt. Men her skal man regne den anden vej. Man ved, at søen er fuld på dag nummer 40, så den er halvt fuldt dagen før, på dag nummer 39.


Svar #5
22. januar 2013 af sillesen1 (Slettet)

Jamen hvordan kan man skrive en ligning for dette? det er en opgave i en blækregning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der skal ikke benyttes nogen ligning. Læs forklaringerne i #1 og #2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2013 af Schiky (Slettet)

Hvis X står for antallet af blomster idag, r for hvor meget antallet stiger per dag, y for antallet i starten ( 1 ) og n for hvor mange dage der er gået vil ligningen se sådan ud:

X = y· (1 + r)^n

Antallet af blomster den 4 dag er lig med:

X= 1*(1+1)^4 = 16 ( denne ligning starter ved første dag med afkast. dvs 1 dag = 2 blomster )

Antallet af blomster den 39 dag er lig med:

X= 1*(1+1)^39 = 5497558139^11

Et ret højt tal! men sådan ser din ligning ud :)

God fornøjelse med RENTESREGNING.

Hilsen Schiky


Skriv et svar til: Oprettelse af ligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.