Matematik

Globalt minimum?

27. januar 2013 af grouchy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg kan ikke lige overskue hvordan jeg skal løse den her. 
Er det Lagranges metoden jeg skal bruge?
 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er oplyst, at f har globalt minimum i et indre punkt. Dette punkt skal så findes blandt de stationære punkter for f(x,y). Find disse stationære punkter ved at løse ligningssystemet

∂f/∂x = 0 og ∂f/∂y = 0


Svar #2
27. januar 2013 af grouchy (Slettet)

Ok, jeg har fundet ud af det, tak!
Men et sidste spørgsmål, når jeg isolerer y i  -3y+ 3 = 0 , er løsningerne -1 og 1, hvordan ved jeg at jeg skal vælge -1?? (facit siger nemlig at værdien af f skal være 1, og det er den hvis jeg vælger -1, ellers får jeg 5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningssystemet

∂f/∂x = 0 og ∂f/∂y = 0

for funktionen f(x,y) = x2 + 3 -y3 +3y , dvs

2x = 0 og -3y2 +3 = 0 , dvs.

x = 0 og (y = 1 ∨ y = -1)

Der er derfor de to stationære punkter (0 , 1) og (0 , -1) . Ved beregning af f(0,1) og f(0,-1) kan man let afgøre, hvilket af de to punkter der er det globale minimum. Det er nemlig det punkt, der giver den mindste funktionsværdi.


Svar #4
27. januar 2013 af grouchy (Slettet)

Årh ja, selvfølgelig, tak!


Skriv et svar til: Globalt minimum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.