Kemi

Hvad betyder de kantede klammer omkring oxonium og hydoxid ioner?

02. februar 2013 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Hvad betyder klammer omkring:

[H3O+]

&

[OH-]

 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2013 af mathon

                    

                             ...den aktuelle koncentration til forskel fra den formelle koncentration


Svar #2
02. februar 2013 af falentin (Slettet)

Tak for svar. Men kan du uddybe lidt?

Hvad er f.eks. den aktue koncentration og den formelle koncentration?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2013 af mathon

    
                  ...det er helt elementært og står først i kemibogen, som du bør blive dus med


Svar #4
02. februar 2013 af falentin (Slettet)

Ok er der nogle andre der har en bedre dag og som kunne tænke sig at hjælpe, da jeg ikke forstår forskellen..??

Brugbart svar (2)

Svar #5
02. februar 2013 af SuneChr


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2013 af mathon

Jeg har haft og har en dejlig dag   :-)

et eksempel:
                          for en c-molær monoprot syre HB

                          haves med er ioniseringsgraden 0<α<1
                          ligevægten

                                  med                     HB (aq)   +   H2O (l)   <--->   B- (aq)   +   H3O+ (aq)
de molære koncentrationer              c-αc                                        αc                 αc

 

                        syren HB (aq)'s  formelle molaritet er c

                        syren HB (aq)'s aktuelle molaritet [HB] er c-αc = (1-α)c

 

                       [H3O+ (aq)] = αc

                       [OH- (aq)] = (10-14 M2) / (αc)

                       

                                                                                
 

 
 

                  


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2013 af mathon

                     α beregnes af
                                                        c•α2 + Ks•α - Ks = 0  og  0<α<1


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. februar 2013 af mathon

 i #6 skal
                     for en c-molær monoprot syre HB
 rettes til

                     for en c-molær monoprot svag syre HB
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2013 af mathon

                                 for en c-molær monoprot stærk syre HB er α = 1
   hvorfor du har
                                 syrens formelle koncentration er c
                                 syrens aktuelle koncentration er 0

                                                 [H3O+] = c                     

                                                 [OH- (aq)] = (10-14 M2) / c
                                                                                                  

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. februar 2013 af mathon

 

                 
                       Fat nu den kemibog, så du når at blive dus med den, inden du skal aflevere den


Svar #11
02. februar 2013 af falentin (Slettet)

Fantastisk svar, NONSPECIFICATA

Lige til at gå til og med god forklaring. Lige de jeg søgte, da bogen ikke går i dybden med det.




Skriv et svar til: Hvad betyder de kantede klammer omkring oxonium og hydoxid ioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.