Matematik

Vektorer - parallelle, ensrettede, modsatrettede

04. februar 2013 af LR1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

Jeg er meget i tvivl om hvordan man kan se om to vektorer er parallelle, modsatrettede eller/og ensrettede ud fra deres koordinater.

Håber, at der er nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

To egentlige vektorer a og b er parallelle, hvis og kun hvis

|ab| = |a||b| .

Hvis dernæst ab > 0, er vektorerne ensrettede, mens vektorerne er modsat rettede, hvis ab < 0 .

En alternativ beskrivelse:

Hvis de to egentlige vektorer a og b er parallelle, findes der en skalar λ ≠ 0 , så at a = λb ; hvis λ > 0 , er vektorerne ensrettede; hvis λ < 0, er vektorerne modsat rettede.

Disse beskrivelser gælder både for vektorer i planen og for vektorer i rummet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2013 af peter lind

Parallel a·b =±|a||b| + hvis de er i samme retning - hvis de er modsat rettede


Svar #3
04. februar 2013 af LR1994 (Slettet)

Så parallelle vektorer er a·b, ensrettede er +|a||b| og modsatrettede er -|a||b|?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs nu, hvad der blev forklaret.

Vektorerne er ensrettet parallelle, hvis ab = |a||b| , og de er modsat rettet parallelle, hvis ab = -|a||b| .


Svar #5
04. februar 2013 af LR1994 (Slettet)

Tak for hjælpen, det hjalp :-)


Skriv et svar til: Vektorer - parallelle, ensrettede, modsatrettede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.