Matematik

Halverings + fordb. konstant

05. februar 2013 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksp. voksende funktion har en fordoblingskonstant på 10 uger.
Med hvor mange procent vokser funktionen pr. uge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Taqz (Slettet)

Fordoblingskonstanten er defineret som

T2=log(2)/log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2013 af ChemistryIsKey

     T2 = 10 uger

________________

     T= ln(2) / ln(a)

     a = e(ln(2) / T2) = e(ln(2) / 10) = 1.07177

Fremskrivningsfaktoren a i procent er således givet ved

     F% = (a - 1) * 100% = (1.07177 - 1) * 100% = 7.177%

Funktionen vokser altså med 7.177% pr. uge


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af mathon

 

                                                  f(t) = b•2t/T2 = b•21/10 = b•1,072

             vækst pr uge                (1,072b - b) = 0,072b

             relativ vækst
             pr uge
                                                  0,072b / b = 0,072 = 7,2%
 


                                                                          

 


Skriv et svar til: Halverings + fordb. konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.