Fysik

Energi i en protonstråle

05. februar 2013 af Technology (Slettet)

Hej SP

Fra en accelerator sendes en stråle af protoner hen imod et homo¬gent magnetfelt, gennem magnetfeltet og derfra videre mod et me¬talfolie, se figuren. Protonernes fart er 9,2*105 m/s.
Størrelsen af den magnetiske fluxtæthed i magnetfeltet er 2,6• 10-2T. I magnetfeltet bevæger protonerne sig vinkelret på fel¬tets retning.

Bevægelsen af protonerne svarer til en strømstyrke på 2,5 ?A i strå¬len. Alle protonerne nedbremses i metalfoliet, hvorved deres energi overføres til dette.

c) Beregn den effekt, der afsættes i metalfoliet

 

Jeg forstår slet ikke hvordan effekten fra disse skal findes. Jeg håber i kan hjælpe mig på vej.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2013 af peter lind

Hvilken figur ?


Svar #2
05. februar 2013 af Technology (Slettet)

Jeg har løst opgaven. Figuren er desværre ikke til megen hjælp, men tak Peter!


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Efter at du har kopieret den rå opgavetekst ind fra dit opgavedokument, bør du læse teksten igennem og redigere den, så det er rimeligt læseligt og indeholder alle mulige mærkelige kryptiske tegn. Der er formodentlig tale om en protonfart på 9,2·105 m/s  og en magnetisk fluxtæthed på 2,6·10-2 T .


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2013 af mathon

 

              P = F • v  = (q • B • v) • v = q • B • v2 = (2,5 A·s) • (2,6·10-2 N·A-1·m-1) • (9,2·105 m·s-1)2 =
                                                                                                         55,016·109 W = 55,016 GW

 

..............

     Tesla = N·A-1·m-1


Skriv et svar til: Energi i en protonstråle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.