Matematik

Matematik aflevering

06. februar 2013 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lavet lavet opg 2 i min matematik aflevering men jeg får et forkert resultat

Er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg har gjort galtJeg har regnet følgende men resultatet bliver forkert:

Vi starter med at bruge phytagoras til at beregne siden c
a^2 + b^2  C= 7,81
Beregning af vinkel B (6^2+?8,81?^2-5^2)/(2*6*7,81) = 0,77
COS?^a(0,77) =39,81
Vinkel B= 39,81 grader.

Vedhæftet fil: mat_opgave08 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke antage, at trekanten er retvinklet.

Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel B. Der er to løsninger.

For hver løsning beregnes vinkel C og siden c kan så beregnes ved at benytte sinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2013 af exatb

Hvis du bruger pythagoras må det være en retvinklet trekant. Så må vinkel B være 40 grader. 180-90-50. c er ganske rigtigt 7,8 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Pointen er jo, at der ikke er  tale om en retvinklet trekant. Hvis trekanten var retvinklet med kateterne a = 5 og b = 5, ville der jo gælde

tan(A) = 5/6 ⇒ A = 39,80º , hvilket ikke er konsistent med resten af oplysningerne i opgaven (A = 50º).


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.