Matematik

Hjælp og det er meget vigtigt!!

07. februar 2013 af Tanjapi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en aflevering i matematik, jeg ikke kan finde ud af og har brug for hjælp.

 

Opgave 1) Udfyld de tomme felter og find forskrifterne for de lineære funktioner

 

a)
x -4 0 1 4 8
y  -4 1 

b)      
x -2 0 1 5 10
y   0  -27

Opgave 2) En sælger kan vælge at blive aflønnet på tremåder:
1.    Han kan få 12 % af salget
2.    Han kan få 6 % af salget og en fast grundløn på 10.000 kr.
3.    Han kan få en fast løn på 27.000kr.

a) Hvad er forskrifterne for de lineære funktioner
b) Tegn graferne for alle tre linjer
c) Hvornår er 1. bedst, hvornår 2. og hvornår 3.?  


Opgave 3) Bestem regneforskrifterne for den lineære funktion y = ax + b ud fra to støttepunkter og redegør for om graferne er voksende faldende eller konstante.

a) (0,5) og (3,11)
b) (3,-10) og (-2,10)
c) (-2.5,-15) og (1,6)
d) (-4,-13) og (2,2)
e) (5,2) og (-11,2)


Opgave 4)  Find forskriften for den lineære funktion, når


a) a = 3 og støttepunktet (4,19)
b) a = -4 og støttepunktet (2,-10)
c) a = 0 og støttepunktet (5,-2)
d) b = 5 og støttepunktet (-2,2)
e) b = 2 og støttepunktet (12,2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af mathon

Opgave 1)

     a)

                       y = ax + b

                       a = (y2-y1) / (x2-x1) = (1 - (-4)) / (0 - (-4)) = (5/4)

                       b = (-4) - (5/4)•(-4) = 1

   dvs

                       y = (5/4)x + 1


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2013 af mathon

Opgave 2)

En sælger kan vælge at blive aflønnet på tremåder:
1.    Han kan få 12 % af salget
2.    Han kan få 6 % af salget og en fast grundløn på 10.000 kr.
3.    Han kan få en fast løn på 27.000kr.

 

når salget er x og lønnen er y

                                                1.           y = 0,12 • x

                                                2.           y = 0,06 • x + 10.000

                                                3.           y = 27.000

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af mathon

Opgave 3)

                        her beregnes   a = (y2-y1) / (x2-x1)

                        y = ax + (y1 - a•x1)                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af mathon

Opgave 4)

                        her kendes   a

                        y = ax + (y1 - a•x1) 


Svar #5
07. februar 2013 af Tanjapi (Slettet)

Mange gange tak og du har været et stort hjem :D


Skriv et svar til: Hjælp og det er meget vigtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.