Fysik

vandkraftværk og elektrisk energi.

12. februar 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et vandkraftværk falder vandet 28m. på et bestemt tidspunkt løber der hvert minut 1600m^3 vand gennem turbinerne. bestem den elektriske effekt, som værket kan levere, hvis vi regner med at 60% af vandets kinetiske energi omsættes til elektrisk energi.

 

jeg udregner det så på denne måde.:

Epot=(1600*1000=1600000)*9,82(j/kg*m)*28

som giver 439936000 j

hvilket jeg så finder 439936000*0.60 "60 procent af"

263961600 j eller 263961600w...

 

er den så løst? ellers forstår jeg det ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lær at bruge 10-eksponenter og afrund resultatet til et passende antal betydende cifre.

Effekten er energien pr tidsenhed. Du har beregnet den mængde energi, der omsættes i 1 min.


Svar #2
12. februar 2013 af Metteaugustin (Slettet)

så 263961600w/60 for at få det i sekunder?

men det er jo bare 439936000 så er jeg tilbage hvor jeg startede

 

eller hvordan andersen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, 2,64·108J / (60s) for at få det i W. Og det bliver jo et andet resultat end det du angiver der.

P = 2,64·108J / (60s) = 4,4·106W = 4,4MW .


Svar #4
12. februar 2013 af Metteaugustin (Slettet)

okay mange tak andersen, kender du en god måde at lære 10 tals eksponenterne? eller skal man bare se på hvad MW osv. er defineret som.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bør kende præfikserne og være fortrolig med 10-eksponenter.

10n er et 1-tal efterfulgt af n 0er (hvor n er hel og ≥ 0).

10-n = 1/10n .

Vær også omhyggelig med enhederne. Det hedder 1J og 1W, ikke 1j eller 1w .


Skriv et svar til: vandkraftværk og elektrisk energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.