Matematik

Potens funktion

18. februar 2013 af jonasbay123 (Slettet)

Hej allesammen kunne godt lige bruge en hjælpende hånd til denne opgave .... :)

Om en funktion f oplyses, at den forskrift er af typen f(x)= b*xa, og dens graf går gennem punkterne (1,4) og (9,12).

a) bestemt en forskrift for f

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af Stats

Jeg går ud fra at du mener f(x)=b·xa...

a=(log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))...
b=y0·x0-a....

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af mathon

 

                                  y = b•xa


                                  y2 = b•x2a
                                  y1 = b•x1a             som divideres


                                  y2/y1 = (x2/x1)a

                                 log(y2/y1) = log(x2/x1) • a

                                 a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

 

 

                                 b = y1/x1a

   helt  i
   overensstemmelse med
   #1

                                


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2013 af mette48 (Slettet)

y=bxa

(1,4) indsættes      4=b*1a ⇒  b=4

(9,12) indsættes   12=b*9a ⇒ 12=4*32a ⇒ 3=32a ⇒ 1=2a ⇒ a=0,5

y=4x½    eller y=4√x


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.