Matematik

Hvordan differentiere man.....

20. februar 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

Hvordan differentiere man sådan nogle to funktioner:

 

1. funktion:

(-3/x^4)+(7/x^3)-x^4

 

2. funktion:

(1/x^2)+(1/x^3)

 

Tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle regel

(a·xn)' = a·n·xn-1

Benyt her

f1(x) = -3·x-4 + 7·x-3 - x4 og

f2(x) = x-2 + x-3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af peter lind

brug at 1/xn = x-n og at (xn)' = n*xn-1


Svar #3
20. februar 2013 af la87 (Slettet)

Tusind tak til jer begge!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

1. Bliver så: -12x^-5 + 21x^-4 - 4x^3

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit resultat er forkert. Fortegnene på de to første led er forkerte. Benyt den generelle formel i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2013 af peter lind

Nej. Du skal gange med n.  I den første er n = -4


Skriv et svar til: Hvordan differentiere man.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.