Kemi

Lambert beers lov

20. februar 2013 af sjove (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej !

jeg er lidt i tvivl om hvad det k betyder i lambert beers lov.

hvor a = absorbansen c = koncentration
men hvad er k?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af mathon

 

                         k = ελ


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2013 af ChemistryIsKey

Loven siger

     A = ελ · [X] · l

Hvori A er absorptionen, [X] er koncentrationen af stoffet X og l er længden af kuvetten.

ελ hedde ekstinktionskoefficienten og måles i M-1 · cm-1 (jf. loven). Ekstinkstionskoefficienten er bølge- og stofafhængig og er en proportionalitetskonstant for den lineære sammenhæng, som Lambert-Beers lov jo foreskriver :)


Skriv et svar til: Lambert beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.