Matematik

Funktion! - afstand

25. februar 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Funktionerne f og g har forskrifterne f(x)=(3/5)x+4 og g(x)=(5/8)x-2

Jeg har bestemt koordinaterne for deres skæringspunkt til at være (240 ; 146,4)

Her er mit problem:

Bestem afstanden mellem deres skæringspunkter med x-aksen

 

-Hvordan gør jeg dog det? Tak på forhånd!


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg går ud fra, at g(x) = (5/8)x - 2.

Først skal du bestemme skæringspunkterne med x-aksen:

D.v.s. bestem x, så f(x1) = 0 og g(x2) = 0 

Løs derfor ligningerne: (3/5)x1 + 4 = 0 og (5/8)x2 - 2 = 0

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

(3/5)x1 + 4 = 0 ⇒x1 = -20/3

(5/8)x2 - 2 = 0 ⇒x2 = 16/5

 

 

 


Svar #3
25. februar 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Mange tak, det prøver jeg


Skriv et svar til: Funktion! - afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.