Kemi

Antallet af skrubbere

27. februar 2013 af klogeågerhjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Følgende er oplyst:

Skrubberens reelle absorptionskapacitet er 65 g CO2 /100 g LiOH.
3 astronauter, som hver udånder 400 L carbondioxid pr. døgn, skal sendes på en 11 dages mission. Temperaturen og trykket antages at være henholdsvis 20°C og 1,0 bar.

 

Beregn antallet af skrubbere af den omtalte type, som rumfartøjet skal forsynes med

 

Skal jeg bruge p*v = n*r*T?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af mathon

 

            65 g CO2 ækvivalerer (65 g) / (44,01 g/mol)  = 1,47694 mol

   som ved 20°C og 1,0 bar
   fylder
                           V = n
• R • T / p

                           V = (1,47694 mol) • (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273,15+20) K)) / (1,0 bar) = 36 L

 

   antal fornødne skrubbere med 3 astronauter, som hver udånder 400 L carbondioxid pr. døgn i 11 døgn

                           N = ((3 pers) • (400 L/(pers·døgn)) • (11 døgn)) / (36 L/stk) = 367 stk

                          

 

 
     

 

                                                              


 


 


Svar #2
27. februar 2013 af klogeågerhjælp (Slettet)

ok tak :)
Hvis jeg har følgende reaktion : 2LiOH (s) + CO2 (g) -> Li2CO3 (s) + H2O (l)

Hvordan beregner man så ligevægtskonstanten ud for reaktionen ved 20 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af MatildematA (Slettet)

Har du ikke glemt at den type skrubbere indeholder 3.9 kg LiOH?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af frederikwisborg (Slettet)

Jo det har brugeren glemt at berette. 

Derfor beregner man først hvor stor en masse carbondioxid en skrubber kan absorbere: 

65*39 = 2535. Altså kan skrubberen absorbere 2535 kg carbondioxid 

Alt i alt skal der bruges 9,41 skrubbere eller 10 skrubbere


Skriv et svar til: Antallet af skrubbere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.