Matematik

Tre ligninger med tre ubendte

27. februar 2013 af michael34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der er gode til at regne Tre ligninger med tre ubendte, 
så vil jeg stætte pris på at i ville hjælpe mig med at beregne dem.

har disse Tre ligninger med tre ubendte 

første ligning

4=a*8+b*8+c

anden ligning

3=a*14+b*14+c

tredje ligning

0,5 = 2*a*x+b

 

på forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af peter lind

Der er da 3 ubekendte a, b, c og x- Sådan et ligningssystem vil enten have uendelig mange eller ingen løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2013 af NejTilSvampe

Ja, der er 4 ubekendte i det ligningssystem. Men i tilfælde af at dit x er en tastefejl, så vil jeg foreslå at trække de to første ligninger fra hinanden, dermed opløses c variabelen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

De to første ligninger er to ligninger i de to ubekendte c og (a+b).

Man har

8(a+b) = 4-c og

14(a+b) = 3-c ,

hvoraf, man får

(7/4)(4-c) = 3-c , eller

c = 16/3 , og dermed

a+b = (1/2) - c/8 = (1/2) - (2/3) = -1/6

Tilbage er ligningen

2ax + b = 1/2 ,

som måske ikke er skrevet korrekt.

 


Skriv et svar til: Tre ligninger med tre ubendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.