Kemi

Forhold

27. februar 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften. Ved ikke hvordan denne skal løses når jeg ikke har nogle oplysninger udover pH:

Bestem forholdet mellem NaF til HF for at skabe en buffer med pH=4,00.

TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af joak0575 (Slettet)

Find pKs for HF, indsæt i pufferligningen, isoler forholdet:

pH=pKs+log(nb/ns)

(nb/ns)=10^(pH-pKs)

 


Skriv et svar til: Forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.