Matematik

maksimum og minimum - punktmængde

03. marts 2013 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En funktion f: R2 -> R er givet ved:

f(x,y)=(x+2)2-(y-1)2

a) Jeg skal bestemme gradienten for f i punktet (-2,1) og bestemme samtlige stationære punkter for f. Er der nogle der kan hjælpe mig, med en lidt detaljeret forklaring, fordi jeg er lidt lost her..
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af peter lind

gradienten er vektoren (∂f/∂x, ∂f/∂y )

Stationære punkter er punkter, der er løsninger til ligningerne ∂f/∂x =0 og ∂f/∂y=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de partielle afledede ∂f/∂x og ∂f/∂y og beregn så deres værdier i det pågældende punkt. Gradienten er vektoren ∇f = (∂f/∂x , ∂f/∂y) .

Samtlige stationære punkter findes ved at løse ligningssystemet

∂f/∂x = 0 og
∂f/∂y = 0


Svar #3
04. marts 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg beregner de partielle afledede ud.. Kan i måske hjælpe lidt mere?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2013 af mathon

 

                                ∂f/∂x = 2(x+2) + 0 = 2(x+2)

                                ∂f/∂y = 0 - 2(y-1) = -2(y-1)

 

                                ∂f/∂x = 2(xo+2) = 0
                                            xo = -2

                                ∂f/∂y = -2(yo-1) = 0
                                            yo = 1


       det stationære punkt
                                                Po(xo,yo) = (-2,1)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2013 af peter lind

#3 ∂f/∂x betyder at du skal differentiere funktionen hvor y betragtes som en konstant. den partielle afledede med hensyn til y gælder tilsvarende, hvor du bettagter x som en konstant


Skriv et svar til: maksimum og minimum - punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.