Matematik

Eksponentielt funktion

03. marts 2013 af mira4100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle på studieportalen.

Er i gang med at løse en opgave med en eksponentielt funktion. 

4=3,7*a^8 

Hvordan isolerer jeg a? 

Jeg ved godt at jeg kan bruge ligningsløsning/solve men jeg vil gerne prøve uden.. 

På forhånd tak! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 3,7 på hver side, og tag så 8. rod på hver side.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af 123434 (Slettet)

y = b·a^x

y/b = a^x

x√(y/b) = a
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af LeonhardEuler

8√(4/3,7) = a


Svar #4
03. marts 2013 af mira4100 (Slettet)

Mange tak :) 

- I skulle tilfældigvis ikke vide, hvordan man laver en 8. rod på en TI-89'er vel? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at     n√x = x1/n , så

a = (4/3,7)1/8


Svar #6
03. marts 2013 af mira4100 (Slettet)

Maaaange tak! :) 


Skriv et svar til: Eksponentielt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.