Matematik

Michaelis Menten

04. marts 2013 af molly16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Er der nogle der kan hjælpe mig med følgende: med udgangspunkt i Michaelis Menten funktionen skal man udlede formlen for Eadie Hofstee plot? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

I dette link: http://en.wikipedia.org/wiki/Eadie%E2%80%93Hofstee_diagram (øverste afsnit)

er formlen for Eadie Hofstee plottet letfatteligt udledt med udgangspunkt i Michaelis Menten funktionen:

v = Vmax[S]/(Km + [S])


Svar #2
04. marts 2013 af molly16 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Invertér begge sider:  1/v =  (Km + [S])/(Vmax[S])

2. Gang med Vmax på begge sider: Vmax/v = (Km + [S])/[S]

3. Højresiden: del med [S] i begge led: Vmax/v = Km/[S] + [S]/[S] ⇒ Vmax/v = Km/[S] + 1

4. Gang med v på begge sider: Vmax = Km (v/[S]) + v

5. Isolér v: v = - Km(v/[S]) + Vmax

v skal så afbildes som funktion af variablen v/[S]. Det er en retlinet sammenhæng med hældningskoefficienten -Km og skæring med y-aksen i Vmax - samt skæring med x-aksen i Vmax/Km

 


Skriv et svar til: Michaelis Menten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.