Matematik

lineære funktioner

04. marts 2013 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået et spørgsmål der lyder således:

Lysets hastighed er 300.000.000 m/s. Hvor lang tid er lyset om at tilbagelægge 100m?

forstår ikke helt hvordan jeg skal finde ud af det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af YesMe (Slettet)

Relativistisk eller mekanik?


Svar #2
04. marts 2013 af inger91 (Slettet)

hvad mener du?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hastighed beregnes som vejlængde divideret med tilbagelagt tid.

v = s / t


Svar #4
04. marts 2013 af inger91 (Slettet)

sådan her?

v= 1sek/100m

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2013 af ChemistryIsKey

#4 nej det er jo netop tiden t du skal finde

     t = s / v = 100 m / 300.000.000 m/s =...

:)


Svar #6
04. marts 2013 af inger91 (Slettet)

okay, det giver så 3,3333333333333333333333 men det er nano sek. vi snakker her ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Sørg for at holde rede på 10-eksponenterne.

t = 102m / 3·108m/s = (10/3)·101-8 s = 3,3·10-7 s , dvs. ca 330 ns.

Der er ingen mening i her at angive et fysisk resultat med 22 decimalers nøjagtighed.


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.