Matematik

Beskrivelse af (dy/du)·(du/dx)

06. marts 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg ved at kædereglen kan hedde f'(g(x))·g'(x) men hvordan i alverden kan kædereglen også hedde (dy/du)·(du/dx), og hvordan skal jeg bruge den...

h(x):=cos(2x)

h'(x)=f'(g(x))·g'(x)=-sin(2x)·2

hvordan kan kædereglen bruges her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af peter lind

Det er blot et spørgsmål om navne

Du sætter u = 2x, så er y =f(x) = cos(u),   dy/du = -sin(u), = -sin(2x), du/dx = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt u = g(x) og y = f(u), så har man

d/dx(f(g(x)) = d/dx(y(u(x)) = y'(u) · u'(x) = (dy/du) · (du/dx)

Man har så

(cos(2x))' = cos'(2x) · (2x)' = -sin(2x)·2

 


Skriv et svar til: Beskrivelse af (dy/du)·(du/dx)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.