Fysik

kVp / mAs

09. marts 2013 af smuttii (Slettet)

Hej.

Jeg er ved at uddanne mig til radiograf og har derfor brug for lidt hjælp.

Jeg har rigtig svært ved at finde ud af hvad kVp og mAs helt nøjagtig betyder ?

Hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

     
                 kVp   kiloVolt-peak

                 m(As) = mC = milliCoulomb


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2013 af hesch (Slettet)

Røntgenstråler er kendetegnet ved deres hårdhed ( bølgelængde ) og deres intensitet ( flux ).

Hårdhed bestemmes af apparatets tilførte spænding, ( kV = kiloVolt ) og kVp betegner så peak-værdien af denne spænding ( maksimalværdien ).

Intensiteten bestemmes af strømmen gennem apparatet ( mA = milliAmpere ). Den samlede røntgendosis er så:  Intensitet * tid, og mAs angiver strøm * tid ( milli-Ampere-sekunder ).


Skriv et svar til: kVp / mAs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.