Fysik

krafter og hejse hastighed

12. marts 2013 af psykem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sidder med følgende opgave: 

 

 Når kassen er trukket fri af jordvolden, løfter kranen den lodret op med en acceleration på 0,9 m/s2. Kassen vejer 200 kg

2) Hvor stort er trækket i wiren?

F=m·a⇒200·0,9= 180 N

På den sidste del af bevægelsen løftes kassen med konstant hastighed. Kranen afgiver under denne del af bevægelsen en effekt på 3kW.

3) Hvor stor er den konstante hejsehastighed?
P = 3000 W
P=F·v⇒v=P/F⇒v=3000/180= 16,66  m/s 

Især med den sidste at hejse hastigheden er 60 km/t mangler jeg noget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af peter lind

2) du skal også overvinde tyngdekræfterne.

3) Når hastigheden er konstant er de totale kræfter på kassen 0. Trækket skal altså netop ophæve tyngdekraften på kassen


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af mathon

 

    2) Hvor stort er trækket i wiren?

                                                               F = (200 kg) (g + 0,9 m/s2)

 

    3) Hvor stor er den konstante hejsehastighed?

                                                               P = F·v

                                                               3000 N·m/s = ((200 kg) (9,81 N/kg) · v


Skriv et svar til: krafter og hejse hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.