Matematik

Udvikling

12. marts 2013 af hjælplillemig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg gar fået denne opgave, men kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal finde facit.. 
Har brug for hjælp! 

I køreskolerne lærer man, at hastigheden har en afgørende betydning for bremselængden, og at  hastighedsgrænsen skal overholdes, da en fordobling af hastigheden fører til en firedobling af bremselængden.  

På køreteknisk anlæg har man på en vandret tør bane målt bremselængden ved 60 km/t til 30 meter ved en ret kraftig bremsning.  


a) Bestem på baggrund af de givne oplysninger og betingelser en udvikling for bremselængden afhængig af bilens hastighed.  


b) Hvor hurtig må bilen køre, hvis vi accepterer en bremselængde på 10 meter? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af peter lind

Oplysningen om at en fordobling af hastigheden fører til en firedobling af bremselængde svarer til at

s= k^v2

hvor s er bremselængden k er en konstant og v er hastigheden.

Indsæt  de målte værdier og find derved k


Svar #2
12. marts 2013 af hjælplillemig (Slettet)

Altså så man fx siger 30 = k^60


Og et andet eksempel er så fx 60 = k^1202 

Eller er jeg helt gal på den?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af peter lind

Du skal finde k af den første ligning


Skriv et svar til: Udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.