Matematik

Eksponentiel funktion

13. marts 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejj.

Jeg skriver angående en opgave om DK's gæld, hvor jeg skal finde fordoblingskonstanten.

a = 0,09 

T2 = log(2) / log(0,09) = - 0,28.

 

Jeg vil bare spørge om en fordoblingskonstant kan give et negativt tal. Og hvis det kan, hvad skal jeg så skrive som tekst til resultatet. 

skal jeg fx skrive, at fordoblingskonstant falder med -0,28 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af peter lind

Nej det kan den ikke. Hvis funktionen vokser har du en fordoblingskonstant, som er støre end 0. Hvis funktionen falder har du en halveringskonstant, der er større end 0


Svar #2
13. marts 2013 af hansen1921 (Slettet)

der er også en anden opgave, som jeg er lidt usikker på, hvordan skal løses

 

jeg skal bestemme det årstal, hvor danskernes gæld til det offentlige i følge modellen er vokset til 120 mia kr. 

min eksponentionel funktion er: f(x) = 45,73 * 0,09x

 

For at finde årstallet: x = log(120.000.000.000 / 45,73) / log(0,09) = -9 

Jeg forstår ikke, hvordan et årstal kan give et minus tal. Er der noget jeg har gjort forkert.

 

 

PÅ forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af peter lind

Det tal på 0,09 ser helt forkert ud. Hvis det er rigtigt vil funktionen være meget kraftig faldende.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Dit a er forkert - det skal være >1


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis modellen for gælden giver gælden i mia. kr, skal man jo så løse ligningen

f(x) = 120 , dvs

45,73 · 0,09x = 120

I øvrigt er modellen vist ikke korrekt, hvis det drejer sig om denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1311997


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.