Kemi

Kemi, lav en fortynding

15. marts 2013 af fcgvhbnkj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

 

Jeg vil lige høre, om denne fortynding er korrekt. Jeg skal fremstille 100,00 mL af en fortyndet opløsning af rhodamin B med den formelle stofmængdekoncentration 8,00*10^-6 M. Fortyndingen skal laves ud fra en 8,00 * 10^-4 M opløsning af rhodamin B, og opløsningsmidlet er butan-1-ol.

Jeg ville selv gætte på, at jeg skal bruge fortyndingsloven, og så får jeg 1 mL 8,00*10^-6, som skal hældes i et 100 mL måleglas, der fyldes op til mærket med butan-1-ol. Derved vil jeg få den ønskede fortyndede opløsning. Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2013 af ChemistryIsKey

     nfør = nefter

     Vfør · cfør = Vefter · cefter

     Vfør = (Vefter · cefter) / cfør = (0.1 L · (8·10-6 M)) / (8·10-4 M) = 0.001 L = 1 mL

Du har helt ret med din antagelse :)

 


Skriv et svar til: Kemi, lav en fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.