Kemi

syre base reaktion

21. marts 2013 af Fredemus (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej,
Jeg er liget lost da min lære siger jeg skal bruge følgende formel for at finde pH af 0,100M HF.

Ks=[H3O+]^2/Cs-[H3O+] også pH=-log[H3O] hjælp!?
Ks er 6,76*10^-4 M
Og ved at teaktions brølen er x^2/0,100M-x=Ks hvor x=[H3O+] og dem korresp. Base

Hjælp tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af ChemistryIsKey

Undskyld - men hvad er spørgsmålet? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#0 vil finde pH af 0,100 M HF


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. marts 2013 af ChemistryIsKey

Okay. Idet HF er en middelstærk base reagerer den kun i et vist omfang med vand (der sker altså en ligevægt). Derfor kan du opstille følgende skema

                      HF  +  H2O  <=>  F-  +  H3O+

Start              cs                          0 M     ≈ 0 M

Ligevægt     cs - [F-]                  [F-]      [H3O+]

Altså             cs - [H3O+]           [H3O+]   [H3O+]

Styrkekonstanten for ligevægten må herved blive

     Ks = [H3O+]2 / (cs - [H3O+])

Med dine oplysninger bliver udtrykket altså

     6.76 · 10-4 M = [H3O+]2 / (0.100 M - [H3O+])

Værdien for den ukendte koncentration løses på en lommeregne (evt. CAS) og du burde få

     [H3O+] = -0.008567 M     eller     [H3O+] = 0.007891 M

Da vi ikke kan have negative koncentrationer, må facit nummer to være det rigtige. Nu beregner du pH ved

     pH = -log([H3O+]) = -log(0.007891) = 2.103

:)


Skriv et svar til: syre base reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.