Matematik

hjælp til areal mellem to funktioner

22. marts 2013 af Budsmoke

Hej.. jeg har brug for noget hjælp til at beregne arealet mellem to funktioner fordi jeg er kommet lidt i tvivl..

Jeg har vedhæftet en fil, hvor man kan se de to funktioner tegnet en i grafen og med forskrift..

Håber i kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: graf.docx

Svar #1
22. marts 2013 af Budsmoke

jeg ved at grænserne er  0 og 1.38624361

jeg har gjort sådan her ∫(-4*e-x+4)-(ex-1)dx med 0 som nederste grænse

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2013 af lasols (Slettet)

bestem først funktionernes skæringspunkter ved at sætte dem lig med hinanden

 

og løs for x, fund derefter arealet for hver af de to funktioner (ved integration mellem de to x-værdier) og træk så det mindste fra det største


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du har en tastefejl for den ene rod. Benyt eksakte værdier for de to rødder. Funktionerne er

f(x) = -4e-x +4  og  g(x) = ex -1 ,

og man skal løse ligningen f(x) = g(x), der fører til en 2.-gradsligning i ex .


Skriv et svar til: hjælp til areal mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.