Matematik

nem spørgsmål

22. marts 2013 af hejmedddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen y= f(x) er løsning til differentialligningen y`=ln(y), og grafen for f går gennem punktet (2, e^-1).

bestem en ligning for tangentet i dette punkt.

Jeg har fået ligningen til tangentet til punktet (2, e^-1) til y=-x+2+e^-1

det har jeg regnet mig frem til ved hjelp af følgende formel:

y=f`(x0)¤(x-x0)+y0

f`(x0)= ln(e^-1) som giver -1

y= -1(x-2)+e^-1

y=-1x+2+e^-1

Er reultatet og metoden rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: nem spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.