Fysik

Lydens hastighed

27. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

Hej :)

I en fysikrapport om resonans, har jeg en bølgelængde på 76 cm.

Derudfra skulle jeg kunne regne lydens hastighed ved brug af denne formel:

V = λ * f

 

Hvordan er det muligt at beregne f? Vi har jo ikke svingningstiden/perioden for bølgen..


Svar #1
27. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

du kan også isolere λ eller din f

lambda = v / f

f = v / lambda

men du skal stadig have din andre info :)


Skriv et svar til: Lydens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.