Kemi

Kan ikke huske hvilken planteolie ..

28. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

Jeg har, at
                        mKOH = 0,394 g
                        mfedtstof = 2,010 g
Forsæbningstallet
                        Ft = mKOH / mfedtstof = 0,196
Dvs. 196 mg KOH kan forsæbe 1 g fedstof..

  Jeg er bare forvirret .. hvilken planteolie / vegetabilsk olie tror I, at der er tale om, hvis der altså ikke er store afvigelser? (jeg glemte at skrive ned, hvilken planteolie vi brugte)....

            Ifølge min databog har bomuldsfrøolie, hampfrøolie, kakaosmør og olivenolie angivet forsæbningstal-intervaller, hvori mit forsæbningstal kan være... men plejer man ikke at bruge olivenolie til dette forsøg- eller?


Svar #1
29. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

?


Svar #2
29. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Hvilken planteolie har i gennemsnit 16 carbonatomer i dens fedtsyreradikaler / fedtsyre"rester"?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2013 af JEEJ2008 (Slettet)

Vi brugte olivenolie i vores forsøg :)


Skriv et svar til: Kan ikke huske hvilken planteolie ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.