Matematik

størst mulig rumfang

08. oktober 2005 af laila16 (Slettet)
En beholder som har en form som cylinder med endefladeradius r(cm) og længde l(cm).Beholderens rumfang bestem ved v=pi*r^2*l
pakken skal sendes til grønland
pakkens længde+omkreds af den cirkulære endeflade skal være den størst tilladte nemlig 250cm
bestem det størst mulig rumfang af en sådan pakke.

i opgaven er der opgivet en posttakster hvor der står formater maksium pakker:
dk:l=150 diameter=25cm
færøerne:l=200cm diametet=1 m^3
grønland:l=150 ..længde +omkreds=250cm..
..
skal jeg ikke find cirklens omkredsformel også lægge det sammen med længden og differantier det bagefter..?.
.er der nogen der kan hjælpe..
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt.
Du skal finde rumfanget som funktion af radius, når længde+omkreds er 250cm. Derefter skal du differantiere, og løse differantialet.

Svar #2
08. oktober 2005 af laila16 (Slettet)

hm okey tak...men kan du ikke hjælpe mig lidt mere..jeg kan ikke rigtig komme igang...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Længden må være l=250cm-omkredsen og omkredsen er 2*pi*r. Altså er
l=250cm-2*pi*r

Cylinderens rumfang er:
v=pi*(r^2)*l =>
v=pi*(r^2)*(250cm-2*pi*r)
Og den skal så differantieres.


Svar #4
08. oktober 2005 af laila16 (Slettet)

okey jeg har differatieret det til -2pi*r(3*pi*r-250)
og så fandt jeg r=26,52
og det har jeg sat ind i formlen så jeg for beregnet rumfanget??

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: størst mulig rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.