Fysik

Samlede masse af den luftsøjle

31. marts 2013 af Zeifox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Hvordan finder jeg den samelede masse af den luftsøjle som hviler på 1 m2 jordoverfalde? 

Kraften der påvirker 1m2 på jorden må jo være 1 atm ~ 1013 hPa, men hvordan kommer jeg videre herfra?

Tror jeg er ved at være træt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. marts 2013 af mathon

 

               101325 N = m • (9,81 N/kg)

                m = (101325 N) / (9,81 N/kg) = 10325,7 kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Hvor får du de 101325 N fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1 atm = 1,01325·105 N/m2


Skriv et svar til: Samlede masse af den luftsøjle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.