Matematik

Andengradfunktion- hurtigt spg. :)

01. april 2013 af Jo3141 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, min søster og jeg er ved at argumenter' om hvilke af disse to resultater er rigtige (nulpunkt) 

 

f(x) = x2 - 5x + 6 

a: 1

b: -5

c: 6

d: 1

 

Nulpunkt:

 [-2;-3] eller [2;3]


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

a, b, c, d  er korrekte

Se rødder på skitsen

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #2
01. april 2013 af ChemistryIsKey

Funktionen er

     x2 - 5x + 6 = 0

Diskriminanten er

     d = b2 - 4ac = (-5)2 - 4 · 1 · 6 = 25 - 24 = 1

Løsningerne er altså

     x = (-b ± √d) / 2a = (-(-5) ± √1) / (2 · 1) = (5 ± 1) / 2 =>       x = 3    eller    x = 2

Altså positive løsninger :)


Svar #3
01. april 2013 af Jo3141 (Slettet)


Svar #4
01. april 2013 af Jo3141 (Slettet)

Så er [-2;-3] eller hvad :D


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Se nu på skitsen . . .

eller # 3


Svar #6
01. april 2013 af Jo3141 (Slettet)

Yes sir, tak for jeres svar! :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Faktorisering:

x2 -5x +6 = (x-3)·(x-2)

Aflæs heraf polynomiets rødder.


Brugbart svar (2)

Svar #8
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 7

- Det er jo alid nemt at faktorisere, når først man har rødderne . . .  :-)


Skriv et svar til: Andengradfunktion- hurtigt spg. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.