Matematik

Funktioner, Super fedt men lidt hjælp her.

02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Tegn grafen for den linære funktion f, for   Dm(f)=[-8;4]      f(2)=-3        f(-3).


Bestem en forskrift for f.    Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x)=-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af SuneChr

Det er ikke super fedt, kun at kende ét punkt på linjen.

f(- 3) =  ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Må vi se HELE opgaven - ?

:-)


Svar #3
02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Sorry

f(-3)=4

Det er hele opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Nå - det skal åbenbart hives ud af dig bid for bid :-)

Du skal finde y = ax + b

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Indsæt derefter et af punkterne i ligningen og find b

y0 = a*x0 + b

--------------------

-1 = a*x + b

Nu kender du a og b, så kan du finde x
 


Svar #5
02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Tegn grafen for den linære funktion f, for   Dm(f)=[-8;4]      f(2)=-3        f(-3)=4

Bestem en forskrift for f.    Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x)=-1

Det er hele opgaven, og det der hjælper mig ikke med at tegne grafen, det ved jeg ikke hvordan jeg gør ud fra de oplysninger jeg har. Og så det med forskriften.

Så har brug for hjælp til:

Tegn grafen for den linære funktion f, for   Dm(f)=[-8;4]      f(2)=-3        f(-3)=4

Bestem en forskrift for f.    

 

Og venligst lad vær med at tiltale mig som om jeg er dum.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Genlæs # 4

Der står det hele

:-)

 


Svar #7
02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Men når du siger indsæt et af punkterne, hvilket mener du så?


Svar #8
02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Og hvilke punkter skal jeg bruge til x og y.


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du har to punkter (x1,y1) og (x2,y2)

Hvis du bruger formlen (brøkstregen) finder du nemt hældningen a

Når du kun skal bruge eet punkt (til at finde b) er det ligegyldigt, hvilket af punkter, du vælger


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. april 2013 af mathon

#4's sidste del lettere redigeret
 

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Indsæt derefter - efter eget valg - ét af punkternes koordinater i ligningen og find b

                y1= ax1 + b           eller          y2= a*x2 + b

                b = y1 - ax1                            b = y2 - ax2


Svar #11
02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Jamen jeg mener hvilke af de punkter jeg har dm (-8;4)   f(2)=-3        f(-3)=4 skal jeg bruge, eller hvilke ville du bruge?


Brugbart svar (2)

Svar #12
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

[8;4] er ikke noget punkt, det er en mængde.

Punkterne er da (2,-3) og (-3,4)


Svar #13
02. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Nårh okay, mange tak! 


Skriv et svar til: Funktioner, Super fedt men lidt hjælp her.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.