Matematik
Stamfunktion igen
16. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
f(x) = cos(x)^2 * sin(x)
Hvad er F(x) ?
Jeg ser ikke rigtig nogen mulighed for at omskrive den og har prøvet at løse den ved substitutions metoden man kommer ikke frem til bogens resultat.
Nogen der kan guide mig igennem
dette integrale.
Hvad er F(x) ?
Jeg ser ikke rigtig nogen mulighed for at omskrive den og har prøvet at løse den ved substitutions metoden man kommer ikke frem til bogens resultat.
Nogen der kan guide mig igennem
dette integrale.
Svar #1
16. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej James.
Det skulle vel aldrig være opgave 5.108)b)?
Hvis du laver substitutionen
y = cos(x)
så burde den være til at have med at gøre.
Facit bliver
F(x) = -1/3*cos(x)^3+k
Hvis du ikke kan få det til at passe, må du jo skrive igen.
Det skulle vel aldrig være opgave 5.108)b)?
Hvis du laver substitutionen
y = cos(x)
så burde den være til at have med at gøre.
Facit bliver
F(x) = -1/3*cos(x)^3+k
Hvis du ikke kan få det til at passe, må du jo skrive igen.
Svar #2
16. oktober 2003 af Brian (Slettet)
Dominiks facit ser rigtigt ud - jeg vil bare tilføje, at du jo kan prøve at differentiere Dominiks facit - med alle mellemregninger - det skulle gerne kunne belyse hvor din substitution går galt.
Svar #3
16. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Nej det er opg. 2,52 i matemativ for 1-årigt A-niveau =)
Hehe... Det var præcis det jeg oxo fik det til, men bogen siger altsaa at resultatet er -1/3(sin2)^3+k
Men efter at have set andre få det samme resultat som jeg kan jeg vist godt strege bogens resultat over.
Takker for hjælpen
Hehe... Det var præcis det jeg oxo fik det til, men bogen siger altsaa at resultatet er -1/3(sin2)^3+k
Men efter at have set andre få det samme resultat som jeg kan jeg vist godt strege bogens resultat over.
Takker for hjælpen
Skriv et svar til: Stamfunktion igen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
