Matematik

Koordinaterne til Skæringpunktet mellem linie og XY-plan?

07. april 2013 af hollybaabz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Derude!

Hvordan beregner jeg Koordinaterne til Skæringpunktet  mellem linie og XY-plan?

jeg har fået informeret Linjen , et Q, et P og en Retningsvektor(tror ikke jeg skal bruge de tre sidste)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ud fra Q og P opstilles liniens parameterfremstilling.

xy-planen har ligningen     z = 0 .

For liniens parameterfremstilling (x(t) , y(z) , z(t)) , løser man så ligningen z(t) = 0 . Derved bestemmer man parameterværdien for skæringspunktet. Indsæt så denne parameterværdi i x(t) og y(t).


Svar #2
07. april 2013 af hollybaabz (Slettet)

Linien hedder:

[2,-1,3]+t[3,1,3]

Q=(1,3,4)

Po=(2,-1,3)

og r= [3,1,3]

z=0 da det er xy-planen.

Men jeg forstår ikke helt:

"For liniens parameterfremstilling (x(t) , y(z) , z(t)) , løser man så ligningen z(t) = 0 . Derved bestemmer man parameterværdien for skæringspunktet. Indsæt så denne parameterværdi i x(t) og y(t)."


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg antog, at liniens parameterfremstilling skulle bestemmes ud fra punkterne P og Q. Tilsyneladende vedrører de ikke dette spørgsmål.

Liniens parameterfremstilling er

[x(t) ; y(t) ; z(t)] = [2,-1,3]  +t·[3,1,3] , t ∈ R ,

og man finder så skæringspunktet med xy-planen, der har ligningen z = 0 , ved at løse

z(t) = 3 + 3t = 0 .

Derved finder man parameterværdien hørende til skæringspunktet, og man kan så beregne skæringspunktets x- og y-koordinater ved at indsætte dette t i x(t) og y(t) .


Svar #4
07. april 2013 af hollybaabz (Slettet)

Ahhh :D

Nu er jeg med! :)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Koordinaterne til Skæringpunktet mellem linie og XY-plan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.