Kemi

beregn tiden der går før 95% er nedbrudt???

08. april 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

c) Beregn den tid der går, før 95 % af den oprindelige mængde dinitrogenoxid er nedbrudt.

 

 

 info: reaktionen er 2 orden.

2N2O (g) ? 2N2(g) + O2(g)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2013 af mathon

 

       2. ordens
                                       d[N2O]
                               v = - --------- = k • [N2O]2
                                            dt

 

                              [N2O] = (k • t + [N2O]o-1)-1

                              0,05•[N2O]o = (k • t + [N2O]o-1)-1

                              20/[N2O]o = k•t + (1/[N2O]o)

                              19/[N2O]o = k•t

                                    19
                         t =  -----------
                               k • [N2O]o

                             

                     


Svar #2
08. april 2013 af aatgsue (Slettet)

hvordan er du kommet fra

0,05•[N2O]o = (k • t + [N2O]o-1)-1

 

 

til                          

20/[N2O]o = k•t + (1/[N2O]o)

til

19/[N2O]o = k•t

???

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2013 af mathon

 

                  0,05•[N2O]o = (k • t + [N2O]o-1)-1

                  (0,05•[N2O]o)-1 = k • t + [N2O]o-1

                  (100/5) • [N2O]o)-1 = k • t + [N2O]o-1

                  (100/5) • [N2O]o)-1 - [N2O]o-1 = k • t

                  20 • [N2O]o)-1 - [N2O]o-1 = k • t

                  (20 - 1) • [N2O]o-1 = k • t

                  19/[N2O]o = k • t

            t = 19 / (k [N2O]o)

        

                 

 


Skriv et svar til: beregn tiden der går før 95% er nedbrudt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.